loading

Erfgoedpodium Swaensteyn

 

 

Resultaat

“Kosten verlagen, slagkracht verhogen wat leidt tot een sterkere positionering en betere activatie”.

 

Er is meer afstemming tussen activiteiten van de erfgoedpartners in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast beoordelen de erfgoedpartners zelf welke projecten en activiteiten prioritering krijgen bij het aanvragen van financiering. De gemeente Leidschendam-Voorburg zit vol cultuurhistorie en cultureel erfgoed. Sinds 2015 hebben de verschillende erfgoedpartners in de gemeente hun krachten gebundeld in het Erfgoedpodium. Voorheen organiseerden de verschillende partners op individuele basis activiteiten en klopten daarvoor aan bij dezelfde fondsen en overheden. Dit is nu verleden tijd.

 

Concept

Binnen het Erfgoedpodium stemmen de partners activiteiten op elkaar af en stellen gezamenlijk een advies op richting financierders. Deelnemers mogen uitsluitend voor projecten die door twee of meer partners in samenwerking worden uitgevoerd een beroep doen op het Erfgoedpodium om zodoende de samenwerking te stimuleren.

Museum Swaensteyn fungeert hierbij als de spin in het web. De erfgoedpartners overleggen maandelijks kort met elkaar over cultuurhistorie. De officemanager van het museum doet de noodzakelijke omlijsting en de focus ligt op gezamenlijkheid, afstemming en 1+1+1=6. Daarmee is slagvaardigheid en modern werken in een historisch jasje gewaarborgd.

 

Business Case

Slagkracht = tijd x inzet

 

Erfgoedpartners werken samen aan activiteiten en creëren hierdoor meer draagvlak. Daarnaast stemmen ze in onderling overleg af voor welke projecten financiering wordt aangevraagd. Dit stimuleert de samenwerking en vergroot de slagkracht en slagingskans van de te realiseren projecten en activiteiten.

Erfgoedpodium Swaensteyn

Inspiratie

Cultuurvisie Leidschendam-Voorburg 2015

 

Resultaat

Lagere kosten, betere positionering en activatie.

 

Eigenaar

Karlien Ritter (office manager), Museum Swaensteyn

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie Deze melding verbergen