loading

GEraakt

Mooiere regio

Wij zien bewegen als sleutel tot positieve verandering en als middel ter bevordering van gezondheid, participatie en educatie in de samenleving bij kinderen en jongeren. Gebruikmakend van elkaars expertise op het gebied van bewegen gaan wij de komende vier jaar een beweegprogramma ontwikkelen en uitrollen”, Irene van Zeeland.

 

Duurzame verdienmodel…

GeRAAKt is een lesprogramma waarmee verschillende soorten partners –  denk aan productiepartners, identiteitspartners, overheden, gezondheidsinstanties en scholen – hun doelen kunnen verwezenlijken.

 

Uniek concept….

GeRAAKT is een bijzonder beweegprogramma voor een grote doelgroep. Een programma voor kinderen en jongeren, voor zowel jongens als meisjes. Holland Dance gelooft in een brede bewegingsinsteek voor een optimale motorische ontwikkeling. Onder begeleiding van dansprofessionals van Holland Dance en voetbalprofs van ADO gaan kinderen en jongeren het creatieve avontuur aan om zelf te ervaren hoe dicht deze beide disciplines bij elkaar liggen. In dit lesprogramma worden kinderen en jongeren in beweging gebracht, maken ze kennis met sport én cultuur en leren ze hun eigen talenten ontdekken. Daarnaast draagt het programma GeRAAKT bij aan een gezonde leefstijl, het verbeteren/inzien van normen en waarden zoals respect en samenwerken, motorische ontwikkeling en coördinatie. Dit project vindt op diverse plekken in de stad plaats, waaronder op school, in de wijk, in het theater en in het voetbalstadion. Hiervoor wordt een educatiepakket ontwikkeld met diverse partners.


Deelbaar  & Schaalbaar….

Met het lesprogramma GeRAAKT wil Holland Dance een format creëren dat als inspiratie kan dienen voor andere steden.

 

Verbinding…

Het verbind jongeren met sport en cultuur.

 

Fasering…

Halverwege 2015 heeft een eerste pilot van een event plaatsgevonden in het Kyocera Stadion. In oktober is de Business Case gereed, om hier vervolgens in oktober partners aan te verbinden, te ontwikkelen en met de start van het schoolseizoen sept. 2016 live te gaan.

geRAAKt!

Inspiratie

Liefde voor Dans, Cultuur en jongeren

 

Resultaat:

10.000 extra bewegende jongeren in 4 jaar

 

(a) Instelling: traffic & imago

(b) Bedrijf: traffic & imago

(c) Stad: gezondheid & verbinding

 

Eigenaar

Irene van Zeeland, Holland Dance

 

MAAKelaar

Marij Reijnen, Rabobank Regio Den Haag

 

Partners:

ADO in de Maatschappij

 

Planning:

Start: maart ’15 (pilot)

BC: oktober ’15

Live: sept. ’16

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie Deze melding verbergen