loading

Podium voor maatschappelijke oplossingen

Aanleiding
Het historische complex van het Koorenhuis op de Prinsegracht in Den Haag is gebouwd rond 1663 en bestaat oorspronkelijk uit vier verschillende gebouwen: een open markthal en drie woonhuizen. Handel, kunst, cultuur en onderwijs hebben sindsdien altijd naast elkaar plaatsgevonden in deze gebouwen.

 

Vandaag is PRINS27 verantwoordelijk voor de exploitatie van het Koorenhuis en faciliteert, ondersteunt en initieert een verscheidenheid aan culturele, maatschappelijke en zakelijke activiteiten en evenementen in het Koorenhuis. Cultuurbeleving, creatieve uitwisseling en talentontwikkeling voor jong en oud staan centraal.

 

PRINS27 is op zoek naar nieuwe manieren om vernieuwing aan te brengen in het huidige bedrijfsmodel en wil in dat kader:

  • aan een nieuwe (of vernieuwde) betekenis/positie werken voor het Koorenhuis;
  • nieuwe inkomstenbronnen en verdienmodellen verkennen.

 

Ambitie
Het Koorenhuis; huis voor makers

 

Inspiratie
De beweging van makers -de zgn. makerscultuur- is een brede beweging die vele uitingsvormen kent. Van het maken van een sleutelhanger met een 3D printer tot het kweken van je eigen paddenstoelen op koffiedik of het herontdekken van traditionele batik technieken. Kernelementen van makerscultuur zijn vindingrijkheid, verbeeldingskracht en creativiteit. Makers zijn er in verschillende vormen; van professionele makers tot mensen die het leuk vinden om in hun vrije tijd aan iets te werken.

 

Concept
Het Koorenhuis heeft o.a. door de centrale locatie, faciliteiten/ruimtes in het gebouw en de beschikbare capaciteit de mogelijkheid om een plek van betekenis te worden voor makers en de makerscultuur. Bijv. als plek voor ontmoeting tussen makers, publiek en bedrijven én als plek om te kunnen (leren) maken.

 

Verdienmodel
Als huis voor makers wil het Koorenhuis een plek zijn waar verschillende activiteiten plaatsvinden die aansluiten op de makerscultuur en de behoeften en interesses van makers, zoals evenementen, lessen en workshops. Een passend verdienmodel is onderdeel van de uitwerking van het projectplan.

Details

Eigenaar
PRINS27

 

MAAKelaar
Matthijs de Groot

 

Partners
Op dit moment is PRINS27 in gesprek met o.a. Haagse Makers.

 

Status
Fase 1: concept ontwikkelen

 

Planning 2018-2020
Fase 1: concept ontwikkelen
Fase 2: projectplan
Fase 3: uitvoering

 

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie Deze melding verbergen